Uppsnappat i veckan – v 49 2015

Hoppas att ni haft en skön andra adventshelg! Jag har åkt genom ett stormande södra Sverige för stopp i Båstad och Lund den här veckan som ni som följer mig på instagram kanske sett. Hunnit med ett antal möten inklusive adventsfikan.

#advent#fika#inredningsblogg#joelhome

#kardemumma#fika#coffee#break#glögg#inredningsblogg#jul#joelhome

#lussekatter#jul#inredningsblogg#joelhome

Pepparkakor, mortlad kardemumma i kaffe eller varm choklad = super, lussekattsbak för andra gången i år. Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Ett roligt inredningsprojekt i veckan är en 60-talslägenhet som fått nya ytskikt och en färgglad inredning med mycket guld och klara färger i grönt och orange bland annat. Som vanligt blandat nytt och gammalt varav en soffa för 500 kronor som klätts om av en mycket händig kollega (se till vänster). Jag gillar projekten där det inte behöver kosta skjortan att skapa ett personligt hem eftersom det kräver mera kreativitet och detektivjobb. Några glimtar under arbetets gång ser ni här.

#color#färg#inredning#inredningsblogg#joelhome

#visningslägenhet#färg#inredningsblogg#joelhome

Orange. guld och grönt. Olika nyanser av grönt i sovrummet, tunga sammetsgardiner i krossad sammet, hemmagjord sänggavel, ommålat loppisfynd och lila detaljer. Ja, och så guld så klart. Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Apropå färg så har Pantone släppt 2016 års färg som inte blir en utan två. Rosa och blått föreslår de. Inför våren får vi säkert se kombon blandat med andra pasteller.

#pantone#color2016#inredningsblogg#joelhome

Foto: Pantone. Färger för 2016.

 Veckans mest omtalade Hemnet-hem blev utan tvivel det här på Engelbrektsgatan i Stockholm. Ett samarbete med Alexander White mäklarbyrå, Walles & Walles, Dusty Deco, Polstjernan Antiques och Belenius/Nordenhake där även all inredning är till salu. Hann tyvärr inte dit för att se mig omkring men det verkar ha varit mycket välbesökt vilket säkert skapar flera samarbeten framöver.

#kök#hemnet#inredningsblogg#joelhome

Foto: Alexander White.

 I veckan delar jag mina bästa tips inför julen. Julklappstips, pyssel etc. Ha det så bra!

]]>