Uppsnappat i veckan – v 5 2016

En vecka med smyglanseringar inför Mässan går mot sitt slut. Förra året var jag i USA och missade hela veckan men i år tar jag igen det med råge och samlar material och intryck både dag och natt. Uppstart imorgon med Svenskt Tenn och avslut med klackarna i taket på Elle Decoration Award. Och ja, de här dagarna är som julafton för inredningsnördar…


Vad har visats i veckan? Här nedan ett urval.

#pressvisningar#sff2016#inredningsblogg#sweden#interiorblog#joelhome

Kollage överst tv jag testar en något otymplig men skön pjäs hos Mio, mitten Beckers lanserar nya färger, tv Husqvarna visar upp sina nya produkter. Mitten: Residence hos Kvänum. Längst ner sängar från Hilding. Jensen och Carpe Diem. Sköna! Th: Ballingslövs nyheter med plåtunderrede. Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Mio visade upp vårens nyheter. Visste ni att de omsätter 4,5 miljarder kronor i Sverige och säljer en soffa i minuten? I vår satsar de dock på badrum.

Månadsmagasinet Residence lanserade sin nya Bookazine i Kvänums butik i veckan.  8 500 ex ska säljas via olika kanaler. En utgåva per år är tanken.

Ballingslöv visade upp sin nya badrumsserie med mdf-skåp i kombo med plåtunderrede samt öppna hyllor i plåt med utbytbar insida. 

Jag blev sugen på att testa en ny häcksax och en röjsåg som går på batteri istället för bensin som vi har nu. Samma batteri går att använda till det mesta och samma effekt. Husqvarna presenterade. Plånboken protesterar dock, men vad smidigt det vore. 

Jag har ju gått igenom nästan h e l a marknaden av badrumsarmatur under senaste året och den här i mässing från Markslöjd för 420 kr känns som ett nytillskott i den högre IP-klasscertifieringen. 

#markslöjd#badrum#lampa#inredningsblogg#sweden#joelhome

Foto: Markslöjd.

Vad ser jag fram emot mest under kommande vecka? Förutom att min favoritdesigner Jaime Hayon är i stan så ser samarbetet mellan det japanska modeföretaget Issey Miyake och finska Iittala spännande ut eller hur?

#isseymiyake#iittala#sff2016#interiordesign#blog#inredningsblogg#joelhome

Foto: Iittala.

Och jag fick underbara tulpaner med dubbla lager som fredagsblommor. Tack Ulriksdals trädgård och Per PR för dem. Ihop med blåbärsriset som jag plockade vid sommarhuset förra veckan blev det helgens blickfång. Trevlig start på veckan!  #fridayflowers#fredagsbuketten#inredningsblogg#interiorblog#joelhome

Fredagsblommor tillsammans med en nyhet från Alexander Lervik, “Ormbunke”. Foto: Johanna Hulander, Joel home.

]]>