Uppsnappat i veckan – v 7 2016

Jag brukar liksom många andra samla ihop veckans pressmaterial till helgen och välja ut det jag tycker är mest intressant från veckan som gått. Men den här gången är det fortfarande en hel del från mäss- och designveckan som skvalpar runt i mitt huvud som nyheter. Så här kommer ett fullmatat inlägg.


Jag börjar med det engelska varumärket Anglepoise som sålt armatur sedan 1930-talet. Jag föll för de klassiska och välgjorda skrivbordslamporna. Kanske blir det en sådan till kontoret. Och jag skulle inte vara ensam då den engelska drottningen sedan länge är en trogen kund… Det pågående samarbetet med Paul Smith ser också mycket intressant ut. Ett nytt varumärke för mig att lägga på minnet. 

#anglepoise#inredningsblogg#joelhome#2016sff

Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Ni vet ju hur populärt det är med ”aktivitetsbaserade kontor” där man kommer in till kontoret och sätter sig där det passar bäst för dagen. Vitras arbetsstation ”Hack” är en prototyp av Konstantin Grcis där man helt enkelt kan packa ihop hela arbetsenheten och rulla bort den. Smart och innovativt!

#vitra#Hack#2016sff#inredningsblogg#joelhome

Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Man kan liksom inte låta bli att visa några flera bilder från Fogia heller eftersom de samarbetar tätt med Note Design Studio som dominerade rejält under designveckan. Att Art Deco inspirerar många i år med bl a bågformar är tydligt så även här med bordet Tabula i Terrazzo och hyllan Fabula (design Note Design Studio). 

#fogia#soffbord#terrazzo#inredningsblogg#joelhome

#fogia#inredningsblogg#joelhome

Det händer mycket hos Fogia som sedan 2011 har nya ägare i vd Marcus Huber och Lars Lindgren. Egen tillverkning i Gdansk, Polen. Foto: Fogia.

Andreas Engesvik (som av mig också blivit utsedd som bäst klädda formgivaren) designade tidigare soffan Tiki för Fogia som är en dröm i skinn. Nu har han följt upp med den här fåtöljen. Carina Seth Andersson gör också flera drömföremål för Fogia varav en syns på bilden från pressvisningen.

#andreasengesvik#fogia#inredningsblogg#joelhome

Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Carina är dessutom aktuell nu när Marimekkos nya kollektion är ute i butik.

#marimekko#carinasethandersson#inredningsblogg#joelhome

Foto: Marimekko. 

En av mina favoriter på mässan var  PP Möbler som bland annat säljer Hans Wegners makalöst vackra stolar. Stolen Circle chair designade Hans Werner 72 år gammal 1986 och var en utmaning att tillverka. Men en sådan här köper man för att ha h e l a livet. 

#wegner#ppmöbler#inredningsblogg#joelhome

Foto: Johanna Hulander, Joel home.

I Greenhouse fastnade jag för den här balkonglösningen, “New way out”, som Sara Sjöbäck, elev hos Beckmans, designat. Hela ställningen är tänkt att man ska kunna haka fast i balkongräcket och sedan kunna få en växtlösning, solskydd inklusive fällbart bord. Hoppas vi kommer att få se hos en producent snart. Antingen hos Ikea eller Hasselfors? 

#greenhouse#newwayout#inredningsblogg#joelhome
Foto: Johanna Hulander, Joel home.

En av de mest fotade montrarna var Strings där Lotta Agaton fyllt en hel vägg med svart inredning. Och visst stack det ut bra.

#sting#lottaagaton#inredningsblogg#joelhome

Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Flos visade upp en del nyheter varav den här antagligen blir en ny storsäljare från Michael Anastassiades. Dock tror jag på den svarta varianten med svart/vit marmorfot och svart skärm.

#flos#captainflint#inredningsblogg#joelhome

Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Danska Verpan med inredning designad av Verner Panton drog många besökare som tittade på framförallt den sammetsklädda stolen i grått.

 #verpan#vernerpanton#inredningsblogg#joelhome

Offecct och den franska ambassadören bjöd in till franska residenset på Narvavägen för att presentera sin stol “Montparnasse” designad av fransmannen Christophe Pillet. Den finaste i deras stora nyhetsflöde. Kul att få se residenset efter att ha passerat där i många år på väg till och från dagiset på Linnégatan.

#offecct#inredningsblogg#joelhome

Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Vad har då lanserats mera i veckan? Jo, vintagebutiken Dusty Deco börjar samarbeta med Filippa K och säljer sin inredning och konst i deras butik på Humlegårdsgatan. Ett intressant samarbete som kanske flera kommer att haka på? Tillför i vilket fall en mer personlig touch på Filippa K:s annars minimalistiska inredning.

#filippak#dustydeco#inredningsblogg#joelhome

Foto: Filippa K.

Veckans hemnet-hem utan tvekan är bloggaren AnnaCates hem som säljs i Göteborg. A l l a har skrivit om detta hem som synts flitigt om man liksom jag följer henne på Instagram.

#annacate#hemnethem#inredningsblogg#joelhome

Foto: Entrance Mäkleri.

Och till sist så blev jag grön av avund på alla er som ska åka till solen och värmen på sportlovet när jag såg de nya bilderna från Granits odlingstema och började längta…

#odla#granit#inredningsblogg#joelhome

Odlingsinspo från Granit med en hel del fina kruknyheter. Foto: Granit.

Men sedan såg jag idag att klematisen faktiskt skjuter skott på balkongen så jag tar tillvara de små gröna tecknen på att snart, snart är det vår här hemma också. Ha en bra vecka!

]]>