Uppsnappat i veckan – v 8 2015

Färgexplosion. Ja, det kännetecknar veckan som gått.

#summerat#uppsnappat#instamoments#joelhome#inredningsblogg

Foto: Johanna Hulander, Joel home. Överst och mitten Svenskt tenns nya utställning om tre decennier tolkade av Maria Djurkovic. Samt i mitten överst ett nytt tyg ur Josef Franks mönstergömmor. Nederst Jan Rundgrens utställning, Thunér antik i mitten vann pris som bästa monter och sist; jag på bild istället för prinsen på Steltons pressvisning. 

Antikmässan, som visserligen avslutades förra söndagen, var som vanligt färgstark. Särskilt Jan Rundgrens utställning som i år även bjöd på graffiti. Svenskt tenn går från klarhet till klarhet. Denna gång har de låtit den världsberömda scenografen Maria Djurkovic tolka tre decennier; 1930, -50 och -80-tal. Tyckte ni om filmen Mamma Mia? All scenografi i filmen är skapad av denna Maria. Ett måste att besöka om du ska till Stockholm. Prins Carl-Philip och Oscar Kylberg har designat en ny serie för danska Stelton. Men på pressträffen fick inga bilder tas på prinsen och hans kollega. Med havet som inspiration är dekoren blå och svart. 

IKEA är otroligt produktiva just nu och fångar så klart upp vårens trendfärg – grönt i sin senaste kollektion som de skickade ut pressmaterial om i veckan. Kollektionen Nipprig skapad med förnyelsebara material av designern Nike Karlsson börjar säljas i mars och det är ovanligt många fina produkter. Det verkar bli ett rasande bra år för IKEA om kvaliteten håller på Nipprig och för att inte tala om Ilse Crawfords kollektion… Ha en bra start på veckan! 

#ikea#nipprig#inredningsblogg#joelhome

Grönt i IKEAs senaste kollektion “Nipprig”. Foto: IKEA:

 

]]>