Uppsnappat i veckan – v 9 2015

Under veckan som gått har jag studerat ett nyare fenomen som saknas i Sverige. Det började med planerandet av en resa till Paris. Jag upptäckte Chez moi och Red édition i Paris. Sedan hittade jag Dimore Gallery i Milano och till sist The Store i Berlin.

#chezmoi#paris#inredningsblogg#joelhome #rededition#inredningsblogg#joelhome

#dimoregallery#inredningsblogg#joelhome

Foto: Överst Maison et Objet, Red édition och Dimore gallery nederst.

Det handlar om den personliga shoppingen där allt är till salu i en inte lika kommersiell lokal som vi är vana att handla i. Att få känslan att komma hem till någon. Som ägaren av Chez moi skriver:

Être chez vous. Être chez moi. Passer en revue mes étagères, chosir un livre…emporter les fleur… peut-être rester dîner.” Helt enkelt – känn dig som hemma. Rota igenom hyllorna, välj ut en bok, ta med blommorna, kanske stanna på middag?

Konceptet finns sedan flera år i en vacker lägenhet i Köpenhamn genom fina The apartment. Ett måste att besöka för den inredningsroade speciellt nu när de har inrett med Märta Måås Fjetterströms textilier och Michael Anastassiades lampor. 

#theapartment#inredningsblogg#joelhome

Foto: The apartment.

The Store i Berlin är ett lite annorlunda koncept där den kreativa miljön står i fokus och arbetsplatser skapas mitt bland butiker som rör design, mode och mat. Krävs nog ett besök IRL för att förstå fullt ut…

Jag ligger fortfarande efter i mitt nyhetsflöde sedan långresan men det här var en rolig nyhet för några veckor sedan. Fotografen och stylisten Susanne Kings (som jag gillar mycket) fotograferade för franska Designerbox när de nu etablerar sig i Sverige. Ni vet prenumerationstjänsten där man får hem ett paket med en unik designpryl en gång i månaden. 

#designerbox#susannekings#inredningsblogg#joelhomeFoto: Susanne Kings och designerbox.com.

Sist men inte minst så fastnade jag för de här vackra nyheterna skapade av Kartell och lanserade på Maison et Objet i Paris. Doftljus och även elektriska diffusers. Designade av Ferruccio Laviani (känd för lampan Bourgie).

#kartell#doftljus#inredningsblogg#joelhome

Doftljus och diffusers från Kartell. Foto: Kartell.

Med den nyheten stänger jag datorn för idag och övergår till att plöja rea-böcker. God natt och ha en bra start på första måndagen i mars! Våren är snart här. De första snödropparna är i sikte!

]]>