Uppsnappat i veckan

Det där med veckoschema på bloggen funkade inget vidare för mig under sommaren. Nu när hösten kommit ikväll med dunder och brak så gör jag ett nytt försök med några fasta punkter i veckan. På lördagar blir det en ny kategori ”Uppsnappat i veckan”. Men den här veckan får ni ett ”all inclusive”-inlägg med gott och blandat denna söndag J.

Svenskt tenn är verkligen beundransvärt aktiva under deras 90-årsfirande. I veckan öppnade utställningen ”Estrid Ericson – Svenskt Tenns grundare och stilikon” på Sven-Harrys konstmuseum. Utställningen är skapad av Karin Södergren och Cilla Ramnek vilket bådar för en upplevelse. Pågår till 30 november så jag tänker absolut bege mig till Vasaparken så snart jag hinner.

Det klassiska elefantmönstret som lanserades som tapet i våras finns nu även i grått linnetyg. En blivande storsäljare? Och när Svenskt Tenn gör ett magasin är kvaliteten hög. Illustratören som gjort omslaget ingen mindre än den kände modeillustratören Mats Gustavsson. 

#svenskttenn#estridericson#90årsfirande#inredningsblogg#joelhome

Foto: Svenskt Tenn, bild på Estrid Ericson – Foto: Lennart Nilsson. Kollage: Johanna Hulander, Joel home.

Något som jag ser fram emot i vinter är att besöka Spinneriet i Lindome. I de gamla fabrikslokalerna samlas nu en mängd kreativa företagare – Frida på Trendenser, keramikern Kajsa Cramer som jag träffade i våras och befintliga inredningsfirman Östling Schedin. Spännande!

#kajsacramer#keramik#spinneriet#lindome#nyhet#inredningsblogg#joelhome

Kajsa Cramers keramik skapar ha-begär. Här från ett möte i våras. Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Sajten Lovely Life finns nu på instagram med eget konto som kan ge snabb inredningslust. De tipsar just nu om det här fina hemma hos-reportaget på Söder som de precis lagt ut. En annan inspirationskälla är de hemma hos-reportage som finns på danska Boligmagasinet. Det här är en favorit just nu.

#boligmagasinet#inspiration#danskdesign#inredningsblogg#joelhome

Foto: Wichmann+Bendtsen, Boligmagasinet.dk

Tycker man att de danska Vipp-hinkarna är alldeles för dyra kan man köpa deras nyhet – en söt miniatyr för en något billigare peng. Onödigt? Tja, söta och kan användas som här, till pennställ.

#vipp#miniature#inredningsblogg#joelhome

Foto: Vipp.

Sist men inte minst. Nu börjar säsongen med tända ljus. Och ikväll kom ljusstakarna fram på riktigt med regnet smattrandes mot rutorna. (Men mina nyinköpta mässingsljusstakar från Skultuna blev en besvikelse när en av de små brände hål i matbordet (!)). Den här i grönt från Kähler är ett nytt tips. God natt!

#kähler#news#inredningsblogg#joelhome

Foto: Kähler.

 

]]>