Vår och sommar 2014

Just när julen packas upp i butikerna öppnar många av textilföretagen upp sina dörrar för att visa nyheter för våren och sommaren 2014 under Stockholm Fashion Week som pågår den här veckan. Vad de visar?  Ljust och fräscht, dammiga pasteller och bomullstyger som för tankarna till herrskjortor av hög kvalitet i ljusblått, vitt, rosa och lite grönt. Och sedan några färgstarka val för den vågade med klara färger, mönster och olika material.

Först ut i morse var textilföretaget Lexington som grundades 1998 av Kristina Lindhe och som sedan dess växt sig stora över hela världen med sin amerikanska stil. Alla fotograferingar sker i USA och SS14 fotograferades exempelvis i en villa i semesterparadiset Hamptons. Allt för att skapa rätt image för produkterna. Men alla bomullstyger till trots, den här vackra makramékudden i off-white blev en av mina favoriter liksom några överkast som stack ut.

Makramékudde från Lexington. #lexington#textil#ss14#vintageinredning#inredningsblogg#joelhome

Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Och vilken frukost vi bjöds på.

Pressfrukost Lexington. #lexington#ss14#vintageinredning#inredningsblogg#joelhome

Foto: Johanna Hulander, Joel home.

I köket på pampiga Hallwylska palatset huserade Himla och visade upp sin nya kollektion ”Fresh Laundry”. Och visst var det fräscht och skirt. Detta Uppsala-baserade företag har jag följt under många år från studieåren i Uppsala och sett det växa till ett stort textilföretag som håller kvar vid sin grundfilosofi  att sälja enbart produkter i naturmaterial.

Himla och fresh laundry. #ss14#joelhome#vintageinredning#online#inredningsbloggare

Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Hög kvalitet på framförallt sängkläder och handdukar har Mille Notti där jag framförallt fastnade för deras lakan i jeansblå jerseybomull, lika mjuk som en t-shirt. Och givetvis finns samma lakan för babyn…

Mille Notti. #barnrum#prinsessrum#inredningsblogg#joelhome#millenotti

För både prinsar och prinsessor. Foto: Johanna Hulander, Joel home.

En känsla för stil har verkligen väsk- och inredningsföretaget Ceannis och dess grundare Ann-Louise Andrén som skapar inspirerande miljöer och följer trender lite lagom mycket. Fina kuddar, plädar och såklart väskor och accessoarer.

Ann-Louise Andrén på Ceannis. #ss14#vintageinredning#gammalt#nytt#inredningsbloggare#joelhome#ceannis

Ann-Louise Andrén visar upp en av sina favoriter bland ss14. En multifärgad väska i läder. Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Även Linum är grundat i Uppsala, men flyttar nu sitt huvudkontor till Stockholm. I de nya lokalerna visade de upp några nyheter men min favorit är deras ekologiska serie som lanserats tidigare.

Linum ss14. #linum#joelhome#grönt#ekologiskt#vintageinredning#modernt#blandat#inredningsbloggare

Grönt och vackert hos Linum. Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Sist men inte minst skapar ett besök hos Bemz en aha-upplevelse där de lanserar ett samarbete med Littlephant och Camilla Lundsten. Här fångade på bild tillsammans, från vänster Camilla Lundsten, grundare av Littlephant, Bemz grundare Lesley Pennington och Marie Ericsson från Littlephant.

Littlephant och Bemz i samarbete. #joelhome#bemz#littlephant#inredningsbloggare#ss14#vintageinredning#modern#inredning

Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Deras nya madrassöverdrag får mig att tänka ”Äntligen!”. Men det här samarbetet kräver mera text som kommer vid ett senare tillfälle. Imorgon bjuder jag på några ytterligare guldkorn. Missa inte det!

]]>