Våren är grön

Äntligen! För visst känns det så när de första spirande vårväxterna (trots minusgrader, is och snö) lyckas visa upp sig. Snödroppar är först ut.

Vårens första snödroppar i Stockholm. Visst är grönt vårens färg nummer ett?

Foto: Johanna Hulander (med mobilkamera). 

Vårfärgen nummer ett är grön. (Även årets färg är smaragdgrön enligt Pantone). Jag gillar verkligen att blanda olika gröna nyanser och mönster. Och just nu sitter jag och mixar ihop olika gröna tyger till nya dynor som ska klä en gammal 2-sits klassiker designad av Kerstin Hörlin-Holmquist. Vissa möbler är svåra att slita sig ifrån och den här känner jag på mig kommer bli en sådan.

Vill du ha mer grön inspiration så rekommenderar jag det här gröna galleriet hos Sköna hem. Annars hittar man den snart ute i naturen.

]]>