Veckans tips – blanda

Som ni vet så är jag en riktig nörd när det gäller gamla, halvgamla eller antika saker. Men har man inte redan ärvda eller köpta gamla saker så är det tidsödande att leta på loppisar eller auktioner. Då kan man göra som i den här inredningen som jag precis gjort klart. Fokusera på några få gamla saker och köp resten nya. I det här fallet fanns en fin gammal Bruno Mathsson-sittgrupp, ett antikt skrivbord, lite gamla Ikea-möbler och lampor. En ursnygg grenljusstake från Ystad metall (Skultuna nylanserar i höst deras modell “Liljan”) finns också. 

#styling#visningshus#inredningsblogg#joelhome

Foto: Samir Hadj. 

Nytt är sedan sängkläder och mattor i naturmaterial från Himla som kommer att hålla i många år. Posters och vykort från olika ställen, möbler och prylar från bl a Ikea, Granit, Lagerhaus, Clas Ohlson, Iittala, Broste, Watt & Weke, WMF och H&M home. En blandning av dyrt, billigt, antikt, gammalt och nytt. Dock hålls färgsskalan till den som är “rätt” just nu (och kanske inte min personliga favorit 🙂 – svart, grått och vitt. 

#styling#inredningsblogg#joelhome

#kök#styling#inredningsblogg#joelhome

#kök#vedum#styling#joelhome

Ett nytt kök från Vedum med en tweed-mönstrad skiva som en modernare variant av virrvarr.Foto: Samir Hadj.

Men när det gäller utemöbler så tas hänsyn till husets exteriör och de här klassiska möblerna i brun/beige passar perfekt till ett tegelhus från mitten av 80-talet. Just dessa kommer från ett nytt varumärke på den svenska marknaden, italienska Ethimo, som jag skrivit om i våras. Deras utemöbler håller riktigt hög kvalitet till ett hyfsat pris. Och den svenska agenturen har trevliga Anette som även driver Inredningshjälpen.

#uteplats#ethimo#styling#inredningsblogg#joelhome

 Stolar Ethimo, lykta Broste, korg Ikea, fikonträd Blomsterlandet. Foto: Samir Hadj.

En färg som kändes ny i trendutställningen på Formex var marinblått. En färg som jag också haft svårt för att använda i inredning. Men nu i kombination med svart och mörkgrått känns den helrätt – som här i ett sovrum skulle jag t om kunnat använda den på väggarna. Tja, det är aldrig för sent att ändra sig… 

#sovrum#marinblått#styling#inredningsblogg#joelhome

 #sovrum#styling#inredningsblogg#joelhome

Loppisfyndade sängbord i kontrast till det nygamla. Foto: Samir Hadj.

]]>