Veckans tips v 13

Om man skulle sätta färg på veckor så var förra veckan definitivt grön. I helgen passade jag på att tillsammans med barnen (vilken entusiasm!) göra i ordning balkongen, plantera om växter och de fick plantera sina skott i egengjorda papperskrukor som också är veckans tips, DIY-tips. Just för att det här är ett roligt pyssel och dessutom perfekt återvinning.

#balkong#odling#inredningsblogg#papperskrukor#diy#joelhome#tradgardsmassan

Egentillverkade papperskrukor till blomskotten. Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Vik ihop en sida från en dagstidning på bredden så att den blir cirka en tredjedel av bredden. Rulla ihop runt en glasflaska eller en toalettrulle, vik ihop kanterna längst ner och tryck till. Man kan också köpa ett träverktyg, en sk krukmakare, som gör att det går fortare. Fyll med blomjord och sätt i blomskottet. När det är dags att plantera i större kruka ställer man bara i papperskrukan (men ta gärna upp botten så att rötterna kommer ut lättare) som förmultnar och fyller på med jord. Gissa om vi har många papperskrukor som väntar på nya skott…

#balkong#odling#vårblommor#påsk#liljor#inredningsblogg#stadsodling#joelhome

Zinkbaljan fylldes på med några nya kryddväxter men persiljan har klarat hela vintern utomhus. Foto: Johanna Hulander, Joel home.

 #teteatete#påsk#blommor#balkong#odling#stadsodling#joelhome#tips#tradgardsmassan#inredningsblogg

Många nya växter efter #tradgardsmassan. Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Veckans besvikelse blev besöket på Plantagen som jag haussade förra veckan. Inte ett spår av det som fanns på Trädgårdsmässan återfanns i butik när jag skulle köpa jord till planteringarna. 

]]>