Veckans tips v 3

Formex är självklart veckans tips att besöka för er som har möjlighet. En av de största mässorna för inredning i Norden som återkommer vår (alltså nu mitt i vintern) och höst (i augusti). Även om man inte vill låta sig påverkas av kortvariga trender så är det en stor dos av inspiration som besökaren möter och intressanta föredrag. Vad kommer jag att besöka? Självklart kommer Jan Rundgrens trendutställning att få ett långt besök. Och självklart är det roligt när man hittar något nytt företag med en genial produkt eller idé. Två företag som är mycket skickliga med att snabbt omsätta rådande trender till deras egna produkter är först och främst danska House Doctor (dansk design, mestadels produktion i Asien), vars monter alltid brukar vara stilfull och välbesökt. Det här är några av deras nyheter i den nyutkomna katalogen “Everyday” som tar upp vårens metaller, folkloristiska mönster och hantverkskänsla.

 kollage house doctor collection everyday 2014. #joelhome#inredningsblogg#webbshop#housedoctor#everyday#2014#trender#trends

Foto: Kollage av bilder från House Doctor.

Det andra företaget är  svenska företaget Ceannis (svensk design, mestadels asiatisk produktion) som de senaste åren har etablerat sig inom både mode- och heminredning med framgång. Här har de tolkat marin-trenden med en vintage-fåtölj i sammet samt den grafiska trenden med svart-vitt. 

 Ceannis våren 2014. #trends#ceannis#blå#sammet#vintageinredning#vintageinterior#joelhome#inredningsblogg

Fin vintage-fåtölj i blå sammet. Naturmaterial, stickat, beige, rosa och blå färger. Foto: Ceannis.

 Formex 2014. #ceannis#grafiskt#trend#2014#formex2014#ceannis#inredningsblogg#joelhome

Även här fin styling. Vintage-fåtölj 60-tal, Byredo-parfym, djur i metaller mm. Foto: Ceannis.

 

]]>