Veckans tips v 6

Tipsen för den här veckan handlar så klart om Stockholm Design Week och Stockholm Furniture Fair som öppnar imorgon. Passa på att besöka mässan på lördag om du inte kan gå under veckan då den är öppen för allmänheten. Att lyssna på något av föredragen är också ett tips då det är många internationella föreläsare på plats (bland annat en av mina favoritinredare Ilse Crawford).

Idag drog dock Stockholm Design Week igång och Elle Decoration (fd ELLE interiör) inledde med att presenterade årets vinnare i Elle Decoration Swedish Design Award där priset i år gick till inredningsarkitekterna Broberg & Ridderstråle. Är ni på besök i Stockholm – besök herrklädesbutiken Gabucci på Nybrogatan 14 som duon ritat och inrett eller inredningsbutiken Asplund där deras kända serie Tati säljs.

I dagens vackraste lokal visade det italienska outdoor-företaget Ethimo sin inredning i Orangeriet i Bergianska Trädgården. Det är Anette som även driver bloggen Inredningshjälpen som tillsammans med sin man blivit agentur i Sverige av dessa fina utemöbler med hög kvalitet och hantverkskänsla. Står nu på vill ha-listan till våren!

Ethimo.#ethimo#trendgruppenpr#joelhome#inredningsblogg#

Ethimo tillsammans med Trendgruppen PR. Foto: Johanna Hulander, Joel home.

 #ethimo#trendgruppenpr#inredningsbloggare#joelhome

Foto: Johanna Hulander, Joel home.

 #ethimo#inredningsblogg#webshop#konsultation#frilans#joelhome

Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Möbeltillverkaren Olby Design genomgår en “uppdatering” kan man säga genom vd-byte inom familjen och nya produkter med hjälp av bland annat min favoritdesigner Lisa Hilland. Och deras samarbete måste väl ändå vara en match made in heaven? Båda mycket måna om kvalitet, hantverkskunniga och långsiktiga. Idag visades nya kollektioner upp och Lisas Harlequin-kollektion inkluderar i dagsläget en byrå, pall och spegel. Tänkta att vara vardagsmöbler att använda varje dag. 

Lisa Hilland och Olby Design. #harlequin#olbydesign#inredningsblogg#frilans#joelhome

Lisa Hilland och Harlequin (med nytillträdd vd i spegeln). Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Och sist men inte minst presenterade Svenskt Tenn sin utställning om Fornasetti som öppnar för allmänheten imorgon. Aah. På alla sätt fint. À la Svenskt Tenn. Läs min artikel sedan tidigare här.

Svenskt Tenn och Fornasetti. #svenskttenn#fornasetti#inredningsblogg#joelhome#frilans#webshop#konsultation#

Foto: Johanna Hulander, Joel home.

#fornasetti#bloggare#inredningsblogg#svenskttenn#press#joelhome#frilans

Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Imorgon spanar jag vidare på Stockholm Furniture Fair. Följ med på Instagram eller på Facebook!

]]>