Veckans tips

Nästa vecka öppnar Formex, den största mässan för inredningsdesign i Norden. I år har Jan Rundgren som ansvarar för trendutställningen fyra teman – Day Dream, Deep Flow, Down to Earth och Indian Summer. Just den senare känns extra spännande tycker jag.

Veckans tips. #inredning#vintage#modernt#inredningsblogg#formex2014#janrundgren

Färgkarta som visar vilka färger som gäller för varje tema. Nytt för 2014 på Formex. Foto: Johanna Hulander, Joel home.

För er som inte kan besöka mässan anordnas ett antal aktiviteter runtomkring bland annat Stora Trenddagen den 13 januari, arrangerad av Trendgruppen. Köp en biljett för att få senaste nytt om trender under två timmar morgon eller kväll.

Veckans tips är dock att klicka in på det här företaget som jag tror kommer att få mycket publicitet (t ex fanns vasen med på Stora Trenddagen) framöver samt vars produkter säkerligen kommer att synas i många butiker. Egen design, rimlig peng, gediget hantverk och produktion i Sverige är alla ord som klingar 2014.

Att det sedan är Alexander Lervik som designat alla produkterna i det egna företaget Tingest som presenteras på Formex nästa vecka gör det bara ännu bättre.

Lervik har en gedigen meritlista efter 15 år som en av Sveriges mest kända designers. Brighthandle dörrhandtag från 2001 var tidigt en av mina favoriter. Men det är först nu som han tar steget ut och sköter allt från design till produktion i Sverige. Min favorit är modulljusstaken “Servitören” som går att kombinera för olika ändamål. 

Servitören Alexander Lervik. #formex2014#veckanstips#joelhome#inredningsblogg#bloggare#frilans#johannahulander

Foto: Tingest.

Imorgon tisdag blir det “Dagens bild” enligt det nya blogg-schemat. För visst är det ganska skönt att det inte alltid är långa texter till bilderna? Hör av er vad ni tycker! Kommentera eller mejla. Särskilt tack-tips till Alexandra!

Vi hörs imorgon! God natt!

]]>