Vilken inredningsdag på Stockholm Furniture Fair 2013

 Oj, vilken dag! Jag pustar ut och försöker sortera alla intryck efter första dagen på Stockholm Furniture Fair. Joels möbler hittar ni i entrén till hall B och designern Jan Rundgren har gjort ett strålande arbete med att hitta årets trender. 

Designern Jan Rundgren håller föredrag på #2013sff.

Joels zebra- och kritstrecksrandiga soffa fick en fin miljö runtom sig. #2013sff.

 Svart, grått och vitt skådar vi överallt. Här ser man ett exempel från trendutställningen på hur bra man blandar modern ny inredning med gammal och antik. En nytillverkad matgrupp i svart som man hittar på de flesta möbelvaruhus tillsammans med någon ”show piece” som sticker ut och stora växter eller blomsterbuketter ska det vara där vi äter och umgås tillsammans.

 Stapelmöbler kompletteras med någon show piece och växter i vardagsrum och matsalar.

Växter och växtkärl är brännhett. Alla trendspanare lovordar odling på tvären, längden och bredden. Jan Rundgren, som själv är proffs-odlare, tipsade under dagens föredrag om smarta lösningar för balkongodling.

Grow it yourself enligt Jan Rundgrens tolkning på möbelmässan 2013.

Hasselfors, som för övrigt hade dagens trevligaste mässpersonal, visade de här fina nyheterna för vad jag kallar ”Compact Farming”…

Växtlampa för köksbordet kan Joel home tänka sig.

Väggampeln får nytt liv genom Hasselfors. Det blir lätt att skapa en grön vägg.

Trend-Stefan (Stefan Nilsson på Trendgruppen) efterlyste liksom jag flera krukalternativ. Jag har sagt det förr… Palmer à la 80-tal är tillbaka och självklart piedestaler som kan användas för t ex växter både utom- och inomhus. (Jag skulle dock blanda med några gamla klassiker också). Berga visade upp bord och piedestaler som dekoreras med kakel från Marrakech Design (designat av CKR-trion) som även blev utsett till årets golv av Elle Interiör igår.

 Berga visade upp nyheter med kakel från Marrakech design av CKR.

De här borden med prickigt kakel blev mina favoriter som jag kan tänka mig på balkongen.

Färgmässigt blandas svart och vitt med blått och pasteller. Årets färg, smaragdgrön, visades upp i den nya fåtöljen Emma från Gärsnäs, som handsys för att bli så här fin och bekväm.

 Smaragdgrönt är årets färg enligt Pantone och det har fåtöljen Emma från Gärsnäs.

Emma Olbers, som vann Elle Interiörs designpris för årets möbel för sin design av den fina soffan Rejoin, Ire Möbel, satt i sin senast designade soffa klädd i blåa nyanser och var glad.

Emma Olbers i sin senast designade soffa för Ire Möbel. 

Dagens material som dök upp på flera ställen var – kork. På pallen från Mitab satt man till och med på en korkdyna.

Pallen Nest från Mitab symboliserar ett fågelbo med sin korkdyna.

 

Och min personliga favorit idag blev soffan som Arne Jacobsen designade för många år sedan och som &Tradition nu fått tillstånd att producera. Rosa ullyg mot svarta golv och väggar gjorde bara saken bättre.

 

Arne Jacobsens design går aldrig ur tiden. Den här nytillverkas genom &Tradition.

Mattan från Kasthall är också en skönhet som man får se som en livslång investering…

Matta från Kasthall som skulle följa mig i livet.

Det här var en snabb summering från Stockholm Furniture Fair dag 1. Spännande nyheter bjuder jag och Joel på under veckan… Mycket har hänt som jag får berätta om senare! Som vanligt finns vi också på www.instagram.com/joelhome

 

]]>