Vill ha-lampan

Det började när jag fick syn på en av designern Lindsey Adelmans lampor. Det var en sådan där lampa som passar in nästan överallt och som man antagligen aldrig tröttnar på. När jag letade takkronor föll jag för de modeller som hade en aning av liknande drag, men som inte alls var tillnärmelsevis lika häftiga. Då visste jag inte vem som gjort den, men av en slump snubblade jag lyckligt in på hennes sajt genom en internationell inredningstidning. I en liten studio i New York tillverkas alla delar inklusive det handblåsta glaset och fraktas sedan runtom i världen via ett fåtal återförsäljare. Priset? Ja, man får verkligen se det som en livsinvestering…

Som ni vet brukar jag oftast använda mina egna bilder men här kommer bilder direkt från Lindsey Adelman eftersom New York är för långt bort ikväll.

Lindsey Adelmans lighting. #joelhome#lampor

Foto: Lindsey Adelman studio, www.lindseyadelman.com.

Lindsey Adelman lighting. #joelhome#lindseyadelman

Handblåsta kupor. Foto: Lindsey Adelman studio, www.lindseyadelman.com.

Lindsey Adelman lighting. #joelhome#lampor

Foto: Lindsey Adelman studio, www.lindseyadelman.com.

Lindsey Adelman lighting. #joelhome#lindseyadelman

Även den här taklampan är effektfull i ett badrum eller i en hall som ovan. Foto: Lindsey Adelman studio, www.lindseyadelman.com.

En ovanlig produkt erbjuder Adelman och de övriga i den New York-baserade studion när de säljer ett DIY-light kit. Man designar sin lampa med standardiserade industridelar, samma delar som Adelmans lampor skapas av och sedan monterar man ihop den själv.

Built it by Lindsey Adelman. #DIY#joelhome#lindseyadelman

Built it –  DIY-kit där kunden designar och bygger ihop lampan själv. Foto: Lindsey Adelman studio, www.lindseyadelman.com.

Vilket generöst tänk att ge till sina kunder!  

]]>