Vinbärskaka

Vi har 7 buskar med röda vinbär som ger mängder med bär. Och jag har inte varit så förtjust i dem alls. Men så bad jag om tips på recept från de som följer mig på Instagram och fick mängder av tips jag inte testat tidigare.

Enkel och snabb Vinbärskaka. Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Och eftersom jag gillar att baka så testar jag alla tipsen. Det här är först ut. Tack Anna Maria, @dnilva , på Instagram. Vinbärskaka som går blixtsnabbt att röra ihop och sedan hälla på röda vinbär eller de bär man har.

Recept röra-ihop-kaka – Vinbärskaka – från Anna Maria:

200g smält smör

4 dl socker

4 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

4 ägg

ca 5 dl färska eller frysta bär (eller så tar du så mycket om du vill ha)

Rör ihop alla ingredienser, häll ut i en långpanna. Toppa med bär. Grädda i mitten av ugnen i 25-30 min på 175°C.

Jag tog ut min lite tidigare för att kakan skulle bli lite kladdig i mitten. Garnera med vinbär och pudra över florsocker. Jag hann inte med att fotografera det färdiga resultatet 😉

Har du flera tips? Kommentera eller mejla!