Vipp och Merci

Ett besök hos danska familjeföretaget Vipp missar jag inte när jag besöker Köpenhamn. Läs om mitt förra besök här. Jag fascineras över hur man förädlat företaget från retro-hinken, designad 1939, till att nu vara ett designföretag som står för ultramodern dansk design som kontinuerligt produktutvecklar sig.

Och den 5:e september lanseras det här samarbetet med inredningsbutiken Merci i Paris. Designad av Le studio be-poles i svart-vitt. Ja tack, säger jag.

News Vipp and Merci in Paris. AW13. #joelhome

Nyhet samarbete Merci och Vipp i Paris. #joelhome

Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Samarbete Vipp och Alain Passard. #joelhome

Ett pågående samarbete med kocken och konstnären Alain Passard. Foto: Johanna Hulander, Joel home.

 En annan nyhet som Vipp avslöjar är att de nu även börjar sälja bord och stolar. Borden tillverkas av gammalt virke eller timmer som behandlas och fogas samman till bordsskivor. Underrede i lackerat stål som även stolarna kommer att bestå av. Och jag tycker mig kunna ana att Vipp om några år kommer att vara ett helt livsstilskoncept.

 Möbler hos Vipp. Bord och stolar nyhet AW13. #joelhome

Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Och som en present till alla som är åter efter semestern idag – Den här veckan är det 50% rea på kuddar! 

]]>