Weekend i London med barn

Vad gör man tre heldagar i London när man reser med sin 8-åriga dotter? En hel del. I London ligger sevärdheter, shopping och museum nära varandra. För att snabbt och enkelt ta sig in till city med tunnelbana är Heathrow att rekommendera. Köp ett Oystercard direkt på tunnelbanestationen laddat med ca 30 pund så åker du obehindrat både på buss och tunnelbana under en helg. Barn åker gratis! (Något att ta efter Stockholm). 


Picadilly Circus. Foto: Johanna Hulander, Joel home. 

Vilka sevärdheter uppskattar barnen mest? Londons museum är många och enorma. Vi tillbringade en halvdag på Natural History Museum (även kallat dinosauriemuseet av vissa). Gratis entré och jättefint! Var där när de öppnar för sedan blir det massor av barnfamiljer. Vacker byggnad som dock byggs om under våren 2017. Foto: Johanna Hulander, Joel home. 

Och Buckingham Palace är kul att se för både vuxna och barn när man är där under vaktavlösningen med “the Beef eaters” och läst på lite för att kunna droppa lite rolig och udda fakta om slottet, och dess historia. Lästips innan ni åker; Lonely Planets reseböcker för barn, “London, allt du behöver veta – inte för vuxna”… Slottet, Big Ben och London Eye. Foto: Johanna Hulander, Joel home. Check.

Inspelningsplatserna av Harry Potter-filmerna ska verkligen vara sevärda men då får man räkna med en heldagsutflykt utanför staden.

Ett hett tips när man är i London är givetvis Afternoon Tea. Det finns flera speciellt anpassade för barn. För de mest exklusiva får man räkna med att det kostar runt 25-35 pund för barn. The Langham har i samarbete med Hamley’s skapat ett nalle-Afternoon Tea där barnen mumsar i sig ursöta snittar formade som nallar, bakelser som svampar etc. Och med sig hem får barnet en – nalle. Sedan finns Alice i Underlandet-tema på hotell Sanderson… 

Själv var jag och min vän Emma på The Berkeleys Fashion Tea som ni kanske kommer ihåg för 1,5 år sedan. Vill man få en skopa av serien “Sex and the city” är det perfekt att njuta av den eleganta miljön och knapra i sig t ex en Jimmy Choo-sko… 


Te på Sketch är en inredningsdröm. Foto: Johanna Hulander, Joel home. 

Att shoppa med barn fungerar utmärkt när det enorma leksaksvaruhuset finns på Regent Street i fem våningar! Därefter behöver man vila ut högst upp i godisaffären där de tillverkar godis. Harrods barnavdelning är också såklart välfylld med allt från Shopkins till lekhus för flera hundra tusentals kronor. Kläd- och skoavdelningen är stor och här finns alla lyxmärken i miniatyrformat. Pusta ut genom att köpa något sött i delikatessavdelningen på bottenvåningen och gå vidare upp till Harvey Nichols som har en bra nagelbar där du får naglarna fixade med lack från mitt favoritmärke Nails Inc. samtidigt som du får ett glas mousserande. Här hamnade vi när fem tjejer reste tillsammans till London 🙂 

Vackraste varuhuset är utan tvekan Liberty som inryms i ett korsvirkeshus. Deras pappersavdelning går inte av för hackor…! Entrén via blomaffären som alltid har stiliga blommor. 


Foto: Johanna Hulander, Joel home. Liberty love.

Och Ralph Laurens varuhus på Regent Street går inte heller att missa. När benen viker sig tar man sig till deras bar/café eller bokar bord på favoriten Sketch London (se under och ovan). Inredd av haussade arkitekten India Mahdavi. 


Överst Sketch, undre bilder Ralph Lauren. Foto: Johanna Hulander, Joel home. 

Att orka gå ut på kvällarna med trötta barn är ett vågspel. Vi satsade på god Take away-mat med godis. Berners Tavern på hotel The Edition är min favorit om man ska äta middag på en bra restaurang där man som inredare kan njuta av konsten på väggarna. Googla! Imorgon bitti kan ni lyssna på Trendpoddens 10:e avsnitt som är ett helt specialavsnitt med tema Barnmode och barninredning! Lyssna gärna!