Nygammalt och semesterlängt

Semestern knackar på dörren men inte riktigt ännu för min del. Många uppdrag ska avslutas, barnens lov har börjat, resmålen är inte bokade inför semestern, bergsmansgården pockar på uppmärksamhet och ja, ni fattar… På det stora hela är det ändå lyxproblem. Min vän Elaine Eksvärd gör mig verkligen uppmärksam på det – #bloggkärlek och styrka till dig Elaine! 


Blommor från gården.

En intressant vecka är snart slut. Jag gläds åt att allt fler inredningsföretag återanvänder ritningar från förr, går varvet runt igen. Man behöver inte uppfinna hjulet på nytt, inte lansera en ny stol varje säsong. H&M:s nya kedja Arket gör det. Tittar tillbaka i arkiven, Ellos flirtar med vintage osv. 


Foto: Arket som tar upp Carl Malmstens stol “Skedblad” från 1933 i produktion igen.

Själv känner jag en frihet  i att ta tillvara många saker i rejäla, äkta material. Som imorse vid frukostbordet på sommarstället tänkte jag extra mycket på vad som håller över tid. Skedar ärvda från mamma och pappa. Tallrikar, handduk och korg från mormor, en kopp från Tällberg keramik och en ny från Vipp som jag köpt i Köpenhamn. Med andra ord – plast- och sakbantningen fortsätter.

Ilse Crawford vill visa på det operfekta i en kollektion hon designat för Engblad & Co som kommer ut i handeln i september. Jag ger den en trea och säger ja tack till den här.


Foto: Engblad & Co.

På nyhetsfronten står också Uppsala som har en hel del nya lyxigare bostadsprojekt på gång. Nu etablerar sig Oscar Properties i det omfattande projektet Cykelfabriken med ett hundratal lägenheter. Genova property anlitar Louise Liljencrantz för att skapa lyxlägenheter i projektet Liljegatan 1. 


Foto: Genova property.

I veckan kommer nästa YouTube-film ut på min kanal Joel home! Längtar till senare i sommar då jag hinner filma många flera… 


Foton: Joel home.

Ha en skön start på midsommarveckan!