When in #Dalarna…

Jag kör ensam upp till Dalarna och passerar genom mina barndomsbyar. Alla minnen poppar upp som ur en magisk box! Platser som man glömt bort. Tänker på personer som jag inte sett på väldigt länge. Och alla hus och gårdar med minnen. Kör sakta runt en omväg för mig själv. Sedan gasar jag på för att komma fram till Leksand där jag spelar in veckans avsnitt med en person som slagit sig ner där för ett tag. En av världens bästa inredningsfotografer – Pia Ulin. Lyssna här.

Och när man stannar i Leksand så ingår ett obligatoriskt stopp på Leksands hemslöjd. Alltid. Och jag köper alltid med något för att den här fina affären ska få finnas kvar.

Den här gången blir det ett smycke till granen och servetter till julbordet.

Ett besök på ett av Sveriges finaste bibliotek ingår också. Och titta vad de gallrat ut för böcker?!

De som jag letade efter med ljus och lykta efter förra julen i julklapp till barnen. ”Anne på Grönkulla”… Slog till på de här för 2 kr styck. Inte kan man lämna sådana guldkorn kvar?