Zara home

Den spanska inredningskedjan Zara home har slagit upp portarna till sin första butik i Skandinavien. Stilen är internationellt glamorös med sammet, guld, speglar och många vackra kuddar. Speciellt bra är deras avdelning för barninredning som inkluderar många fina detaljer till barnrum när man vill köpa nyproducerat. Skötväska i Liberty-tyg, broderade kuddar, vackra överkast och fina små detaljer gör speciellt deras barnavdelning till en svår konkurrent för många andra inredningsaktörer i Sverige med tanke på prisnivå och den snabbfotade designavdelningen som finns på huvudkontoret (från idé till hylla cirka tre veckor). Zara home är även känt för bra kvalitet (egyptisk bomull) på sina lakan och handdukar där det även finns ett stort utbud av lite, för oss i Sverige, annorlunda och roligare mönster. 

Zara home  i Stockholm. #joelhome

Fina trendiga småbord. Se även den runda varianten med fågelben. Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Det intressantaste mötet är med personalen från huvudkontoret som berättar att man helt byter kollektion var sjätte månad. Man är även medveten om “hen”-diskussionen i Sverige, som inte finns i Spanien, och vi diskuterar hur försäljningen av de rosa och blå avdelningarna kommer att sälja. E-butiken skickar ut varor från Spanien som gör det möjligt att hämta paket (oavsett storlek) i vald Zara home-butik. Det är en otroligt smidig lösning för kunderna och torde vara en succé för Inditex som äger både Zara och Massimo Dutti.

Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Miljö i Zara homes butik. #joelhome

Lite lantligare stil. Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Djurtryck. Zara home. #joelhome

Mattor med djurprint. Den diviga collectionen. Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Koppar i svart/vitt. #joelhome

Söta koppar som dock påminner mycket om en svensk hantverkares snapsglas. Foto: Johanna Hulander, Joel home.

 Porslin. Zara home. #joelhome

Medelhavskänsla. Beach house. Den vita vasen är användbar till mycket. Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Prisvärda mini-stolar och mini-bord finns i rokoko-inspirerad stil som passar in i en miljö där man vill blanda in nytt med det gamla och antika… Men de visas enkom i nätbutiken. Där finns även en snarlik miniatyr-modell av Wegners Y-modell för 699 kr. Visst är den lik? Det här blev några av mina favoriter till barnrummen.

Korg för barnförvaring. #joelhome

En av mina favoriter på barnavdelningen. Förvaring kan man aldrig få nog av i ett barnrum. Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Kudde broderad Zara home. #joelhome

Present-tips. Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Barnavdelningen Zara home. #joelhome

Blandade stilar i rosa, grått, blått och beige för barnrummen. Jag tror på bra försäljning… Foto: Johanna Hulander, Joel home.

Som ni vet så är jag alltid intresserad av att veta var tillverkningen sker. I Zara homes fall är det svårt att veta, men mycket verkar, liksom de andra större inredningsvaruhusen, finnas i Kina. Än så länge.

Hör av dig om du vill ha hjälp att hitta mera inredning för barnrum eller spana in Kid´s roomJoels Pinterest-sida.

 

]]>